Vse se zgodi z razlogom in točno ob pravem času.

Lani sem prvič sama stopila na letalo in odpotovala do Cornwalla na izobraževanje, kar je meni predstavljalo velik izziv… dokazati si, da zmorem sama, da se znajdem na letališču, ujamem pravi let J, da ničesar ne pozabim J, in da lahko ob vsem tem celo uživam.

Vem, malce smešno je, da punca in mama pri 33 letih dela tako paniko…ampak eno je potovati s partnerjem vsako leto v Grčijo na dopust; nekaj popolnoma drugega pa je potovati sama… nekam, kjer se moraš povezati z ljudmi, predstaviti, govoriti in učiti v tujem jeziku… zame je bil to izziv, ki pa sem ga uspešno opravila.

Zdaj vem, da zmorem… zmorem biti jaz v tuji državi, med neznanci in se učiti v angleščini, predavati, razlagati, pisati in se zbližati z enako mislečimi puncami, s trenerkami, ki se tako kot jaz ukvarjajo s krepitvijo telesa od znotraj navzven, na celosten način, z vadbo za vse ženske, predvsem pa za tiste, ki so noseče, po porodu ali imajo težave z uhajanjem in raznimi bolečinami, čeprav je od njihovega poroda lahko minilo že desetletje ali še več.

Uživala sem in sedaj sem ponosna nase. Spoznala sem se v globine in ugotovila, da nisem močna samo navzven, ampak tudi navznoter.

Minilo je leto polno izzivov na samostojni poti, a hkrati leto številnih prebojev. Pred kratkim so me povabili na razgovor za ambasadorko za Welledo Slovenije. Poznaš, kajne? Naravna kozmetika za ženske, nosečnice, mame in otroke. Z veseljem sem se odzvala. Weleda ima namreč sivkino olje, ki ga obožujem že leta in v kombinaciji z sivkinim oljem v difuzorju  je za moje punce in mene večkrat rešil, umiril, povezal ….zato ga kličem kar SOS olje.

Sprejela sem vabilo in v zahvalo dobila darila in pozornosti za vse moje vadeče … hvaležna za priložnost, hkrati pa sem spoznala tri čudovite ženske. Naravne, pristne in iskrene.

Kmalu sem prejela klic, da sem izbrana za Ambasadorko Wellede  in da želijo, da se udeležim prve mednarodne PRESS – Weleda, v Franciji, v Provansi, v mojih sivkinih poljih, ki si jih v mislih rišem že leta… v Marseille in v Pariz - mesto ljubezni, zmag (nogometašiJ) in briošev, reke Sene, Eifflovega stolpa, mode, in mesto, ki ima samo v centru 2 milijona ljudi.

 

Tam naj bi bila 4 dni z ostalimi influencerkami, bloggerkami, vloggerkami, ki pridejo spoznavati Welledo… Krasno! Takoj za navdušenjem so se oglasili moji strahovi, ki sem jih prej vztrajno zanikala. Tega nimam… Nisem influenser, nimam 10.000 in več sledilcev, ne objavljam dvakrat dnevno in po vseh kanalih.

Tega ne zmorem.

Napišem tisto, kar čutim, mislim in takrat, ko mi čas dopušča med 32 urami treningov, dvema majhnima puncama in gospodinjstvom, kjer čarobno paličico za formulo »pospravi se samo« še vedno iščem.

Res ne zmorem…

Pa mi odgovorijo, da sem izbrana ravno zaradi tega… uffff… ponovno hvaležna, da sem to, kar sem. Popolna v svoji nepopolnosti in polna strahov, ki jim danes že rečem izzivi.

No, in sem odletela novim izzivom naproti, predvsem pa radovedna, ali je pri Welledi res vse tako naravno in bio kot se predstavlja.

 1. Izziv letalo

Opravljen… spoznala sem dva srčna podjetnika. Francoza, ki mi je razložil celo politiko Francije in Italijana, ki obožuje hrano… z razliko, da on sovraži gibanje.

 1. Izziv sprejeti pomoč

Prvi postanek v Franciji je bil hotel Château de la Pioline v Marseillu. Do tam me je pripeljal zelo postaven šofer, ki  je vztrajal, da mi nese kovček in odpre vrata avtomobila. J

Koliko časa je minilo, odkar sem nekomu dovolila, da mi nese kovček in me obravnava kot damo, ne morem zagotovo reči… dolgo… predolgo! Saj moje mišice vendar dokazujejo moč… zato zmorem sama, kajne? J

Tudi izziv »dovoliti si, da mi pomagajo«, je bil uspešno opravljen.

Pripeljal me je v pravljico. Dobesedno.  Celoten videz hotela me je presenetil, ker ni bil tipičen sodoben hotel, bil je kot poletna hišica z zelenjem in občutkom poletja, petje čričkov, bazen, rahel vetrič, ki je mršil lase,  me je ob branju knjige popolnoma sprostil. Na lokacijo sem namreč prišla prva. To se ve - kdo čaka na popoldanski let, če lahko začne dan popolno in pozdravi sonce že iz zraka.

 1. Izziv »družba beauty blogerk«

Kaj naj počnem med puncami, ki skrbijo zase z vidika  popolnega izgleda? Hitro sem ugotovila, da gre za krasne punce, ki so bile ravno tako kot jaz radovedne, kako se proizvajajo Weleda izdelki. Res so punce, ki so res vsak dan popolnoma urejene, obvladajo poze za slike, a se je z njimi zelo lepo pogovarjati o izdelkih Wellede, ki jih še nisem poznala. Kot je na primer dezodorant. Ali si vedela, da ga lahko uporabljamo tudi za zaščito pred komarji? J zelo uporabno znanje! Hvaležna, saj tako rešiš dve muhi na en mah.  Ta nasvet smo pridno uporabljale med celim potovanjem. Ja, tudi tam so komarji in po drugem porodu sem očitno postala dovolj sladka, da so začeli pikati tudi mene.

Na  PRESS-Weleda sem poznala dekleti iz Srbije in Grčije, ki sta med potovanjem postali že pravi kolegici in od katerih sem se veliko naučila. Družbo so mi delala tudi dekleta iz Rusije, Ukrajine, Češke,  Nemčije in dama iz  Estonije.

Izziv, kako preživeti in ostati zvesta sebi v družbi popolnih deklet, je bil uspešno opravljen.

 1. Izziv »Poišči žensko v sebi«

Lisa in Anika sta glavni predstavnici, ki sta nas sprejeli v Welledi. Mladi, ambiciozni in polni znanja. In na presenečenje vseh nas sta predavanje o Welledi, ki smo ga vse pričakovale, nadomestile z darilom - paket Weleda izdelkov in prošnjo, naj poiščemo žensko v sebi, naj začutimo tisti del Wellede, ki ga zares potrebujemo.

Aha….najti in sprejeti žensko v sebi…

...to je pravi izziv, zato sem tukaj, zato uporabljam sivkino olje. Da se sprejmem. Da sprejmem vsak del svojega telesa in se mu zahvalim. Da se povežem sama s sabo, da diham in vonjam, se pomirim z sivkinim oljem in sprostim misli. Da zaupam, se v mislih uležem v sivkino polje in zasidram občutek mira in čuječnosti. In samo enostavno sem.

Prvi večer je bil poln spoznanj. Predvsem, da se moramo ženske povezati same s sabo, se zaljubiti vase in najti kozmetiko in rituale, ki nas opogumljajo in v nas zbujajo občutek vrednosti in lepote.

 1. Izziv sivkina polja in različne vrste sivke

Naslednji dan smo se odpravili na čarobnih polja sivke, kjer smo izvedeli, da ni vsaka sivka prava sivka, da imamo lavando, lavander in lavandin J  Pojma nimam, kako se jim reče po slovensko! J

Opaziš razliko?

V barvi,  strukturi grmovja, velikosti cveta, še bolj zaznaven pa je vonj.  Ustavili smo se na dveh velikanskih poljih in preizkušali razlike.

Lavanda … ali sivka, ima manjše cvetove, je bolj vijolične barve in močnejši, zelo izrazit vonj. Za pridelavo pravega litra olja potrebujejo 600kg sivke.  To olje ima… predlagam, da si ogledaš, kako nam je vse to po zaključku destilarne razložil Philipe.

Skratka, ta sivka... prava sivka in ne lavandin, se uporablja v kozmetičnih izdelkih Wellede v Nemčiji, kjer imajo tovarno.  In prav ta sivka, v obliki olja za telo,  je z mano že 7 let. Sedaj sem si kupila še tisto pravo olje s teh polj, ki ga  mešam  z vodo in razpršim po spalnici in po blazinah, preden gremo spat. Namažem si ga na zapestje, na sence in pod nos… za umiritev pred stresnim dnevom in enako naredim s puncama…

Skratka, poleg ogleda polj, poznavanje teorije destilacije sivke v  Distillerie Bleu Provansi, smo si lahko ogledale razgled na pokrajino Provanse. Z mirnim srcem lahko rečem, da je obisk Nyona in Provanse res nekaj najlepšega.

 1. Izziv iz Marseilla v Pariz

Hitri vlak in 320km/h je bil krasna izkušnja, mirna vožnja, ki je enkrat za spremembo nisem prespala. Opazovala sem okolico, ki je mimo mene letela kot da bi vključila »fast-forward« na televiziji. Krasna pokrajina, ravna, polna točno izmerjenih polj, barvita, z zaključkom v težko pričakovanem Parizu.

Ostala sem odprtih ust… nekdo mi je rekel, da Pariz ni več tako lepo in čarobno mesto. Halo?!?  Lepo je, veličastno, arhitekturno dovršeno in veselo. Prepričana  sem, da bom znova odšla tja, tokrat v dvoje, z ljubeznijo v zraku in z roko v roki, nič več sama. Še enkrat si bom ogledala Notre dame,  Louvre, Eifflov stolp, Slavolok zmage in se peljala po krasni reki Seni.

 1. Izziv vprašati po tistem, kar želiš

Čarobnih 7 izzivov se zaključi z vrhuncem programa Weleda Press v Weleda centru v masažnem salonu. Imeli smo možnost izbire med masažo obraza ali telesa. Izbrala sem obraz.

Maserka je uporabila linijo vrtnice, katere vonj je neverjeten in me razvajala celih 45 min. Na koncu me je še naučila masirati obraz in mi pokazala, katere točke pritiskati za stimulacijo obraza. Izkusila  pa sem tudi krasen 7 dnevni serum - odlična izbira za mamice in za vse ženske, ki se nam preutrujenost zelo hitro pokaže na obrazu.

Med predstavitvijo centra sem zasledila, da ponujajo v njem tudi delavnice za starše, kjer naučijo masirati otroke, jih umirjati z masažo oziroma kot ritual prebujanja ali uspavanja. Zbrala sem pogum in vprašala, ali bi bilo mogoče, da se ene od teh delavnic tudi sama udeležim in se naučim teh tehnik. Na moje veliko presenečenje so mi ugodili in cel naslednji dan, medtem ko so ostale punce raziskovale Pariz, sem sama sodelovala na delavnicah masaže dojenčkov in uživala.  Spomnim se, kako sem se tudi sama rada povezovala in se še vedno povezujem z hčerkama preko masaže. Takrat pogovor lažje steče. Ko sta bili mlajši, pa sem ob pesmih Mance Izmajlove prepevala in hvalila vsak del njihovega sposobnega in hitro rastočega telesa.

Za zaključek… kar ne bi končala, ker je še toliko tega, kar se je zgodilo, pa še nisem omenila… hrane na primer J , ampak je lahko za kdaj drugič.

Ko sem na Instagramu objavljala slike iz Francije, so me  vprašali, katere izdelke bi priporočila. Tako kot ne more biti vsak trening za vsakogar, tako tudi ne more biti niti vsaka krema primerna za vse, saj je vsaka koža je drugačna in vsak življenjski stil zahteva svoje.

 1. Je pa vredno v vsakem primeru in za vse rešitve imeti pri sebi »skin food«. Ta mala zelena kremica, ki bi si jo vse želele v večji embalaži, je čudodelna, univerzalna in zelo hranljiva. Beauty bloggerke jo uporabljajo kot večerno masko, kot nočno kremo, kot kremo za razpokane pete, kot kremo za nego obnohtne kožice, za vlaženje ustnic... idealen izdelek, ki je po 10 dneh pri meni že porabljen. Res je uporaben za vse, nima nobenega vonja, kar mi še bolj ustreza.
 2. Iz srca priporočam še vse, kar je povezano s sivko, npr. sivkino olje in gel tuš.
 3. V poletnih mesecih je nepogrešljiv dezodorant z vonjem citrusov, diši božansko in zdrži tudi cel dan z mano, kljub temu da spadam med zelo aktivne ljudi, kjer veliko dezodorantov ne zmore opraviti svojega dela.
 4. Za vse, ki trenirate… z mano ali drugje, pa je božanski gel za tuširanje in olje arnike.

 

Skratka… Pariz, Weleda, sivka, razvajanje čutov…..jaz, zase, za svojo notranjo žensko… in danes je moje življenje bolj polno ljubezni in občutka, da sem vredna in da se imam rada. In ta občutek želim tudi tebi iz srca.

S katerimi izzivi se pa ti boriš? Pošlji mi odgovor ali zapiši kot komentar in mogoče boš prav ti tista, ki jo nagradim z Weleda darilom. Odločila sem se, da jo bom imela tudi v redni ponudbi v svojem centru in v svoji spletni trgovini na www.andrejagulic.com , večinoma pa kot darilo vadečim, ki imajo polletne ali celoletne karte, ker so treningi le dvakrat v tednu, občutek, da se imamo rade in se sprejemamo, pa potrebujemo vsak dan. Celo leto.

objem,

Andreja