online vadba za nosečke

mami s pluskom

Čestitam…za tvoj velik plusek ♥️

S tabo se že veselim vseh izzivov in ljubezni do sebe v obdobju nosečnosti.

  • Verjetno, se že sprašuješ, kako boš zdržala dolgih devet mesecev nosečnosti.
  • Se želiš čim bolje pripraviti na porod. Te skrbi, kako si boš po porodu opomogla.
  • Bi rada bila slišana, prejela odgovore, preverjene nasvete in varno vadbo.

Vem, razumem te. Zato sem tukaj zate, da te naučim varne vadbe, te podpiram in ti pomagam do nepozabne nosečnosti.

Saj verjamem, da se s psihično in telesno pripravljenostjo med nosečnostjo bolje počutiš, svoje spremembe z ljubeznijo sprejemaš, posledično si bolje pripravljena na porod in si po njem hitreje opomoreš.

Z ljubeznijo do sebe postane gibanje in skrb zase nekaj kar je tvoja prioriteta, in upam ritual, ki ostane v tebi še dolgo po porodu.

Z varno vadbo telo tudi med nosečnostjo ohranjaš:

L

fit telo

Manjša možnost prekomerne telesne teže, okrepila boš srčno žilni sistem

L

stabilno telo

Skupaj poskrbimo za mišično moč celotnega telesa

L

funkcionalno in psihološko močno telo

Da si zagotoviš nepozabno nosečnost, z občutkom vredna sem in skrbiš zase. 

L

stanje brez različnih nosečniških nevšečnosti

Zaprtje, nehoteno uhajanje urina, zatekanje okončin, slabo spanje, nosečniški diabetes, diastaza, nihanje počutja ipd.

L

notranji mir

Z rednimi dihalnimi vajami se posvetiš umirjanju, sprejemanju sebe, predihaš izzive in vse misli, ki vdirajo v tvoj vsakdan, ter pripravljanju na porod

KAJ BOŠ PRIDOBILA V skupini?

Poleg vadbe te čaka tudi del, ki ga je pripravila doula, Tita Tušar. Kaj je pripravila zate, preberi v nadaljevanju.

V on- line celostni PRIPRAVI NA POROD (brez partnerja), boš pridobila znanja, vaje, spodbude, tehnike sproščanja in vizualizacije, ki ti bodo olajšali porod in obdobje po njem.

Poporodno obdobje je v veliki meri odvisno tudi od poroda. Bolj, ko se porod lahko zgodi v svojem naravnem ritmu, hitrejša je regeneracija telesa mame in manj težav nastane pri otroku (dojenje lažje steče, manj je pojava zlatenice, manj hipo ali hipertonije, dihalnih stisk, itd.)

PODPORNI STEBRI PORODA

Tvoje telo je popolna kreacija za rojevanje in nego otroka v prvem letu. V kolikor v tebi obstaja kanček dvoma, da to tvoje telo ni, te vabim, da skupaj z menoj odkrivaš resnico o svojem telesu. Pridobila boš znanje, kaj tvoje telo rabi, da se zmehča in odpre za prehod tvojega otroka. Na prvem mestu je občutek VARNOSTI, sledi tvoja POZITIVNA MISELNA naravnanost in SPODBUDNO, ČUTEČE OKOLJE. Naučila te bom kaj so glavni podporni stebri poroda, ki cel čas skrbijo, da porod poteka nemoteno in da se dobro počutita ti ter otrok. Ko boš vedela, kaj te podpira, boš za to lahko vprašala in tudi dobila. Dokler ne veš, kaj je med porodom za tvoje telo dobro in kaj slabo, se samo prepuščaš volji drugih. To pa verjamem, da nočeš, saj si lastnica svojega dragocenega telesa in svojega otroka. Več ZNANJA, zmanjša strahove, kar vpliva na manjšo zakrčenost telesa in večji občutek varnosti. Bolj, ko je telo mehko in sproščeno, manjša je bolečina.

 LAJŠANJE PORODNE BOLEČINE:

Najbolj priporočljivo zate in za otroka je naravno lajšanje porodne bolečine. Le tako, se bosta oba z otrokom tudi po porodu počutila dobro in bosta lažje vzpostavila dojenje ter hitro odšla v zavetje ljubečega doma. Iz lastnih dveh izkušenj poroda in izkušenj ob spremljanju porodnic pri porodu, lahko povem, da ob ljubeči podpori in tehnikah za lajšanje porodne bolečine, ni nikoli iz strani ženske izražena potreba po sintetičnih blažilcih. Ker vama za otrokom želim najboljši začetek, te bom (če bo partner zraven, tudi njega) naučila tehnik, za lajšanje porodne bolečine in sproščanje telesa. Na porod boš lahko s seboj vzela kartice, na katerih bodo slikovno gradivo, opomniki ali spodbudne besede. Dobila boš vodeno sproščanje z vizualizacijo priprave telesa na porod, ki jo boš poslušala vsak dan do poroda in tako dobro pripravila svoj um in telo na zahteve poroda. Na dan poroda, boš mirna, stabilna in močna.

 

NAPOTKI ZA I. in II. PORODNO FAZO

Vedenje o tem, kaj se dogaja v tvojem telesu med porodom, te bo pomirilo in ti dalo občutek varnosti, ker boš približno vedela kje si in kaj se dogaja. Pridobila boš informacije, kaj je značilno za vsako fazo poroda oz. kako se boš v njej počutila, kaj te bo takrat najbolj podpiralo.

Vedela boš kaj se v posamezni fazi dogaja z otrokom in mu tako lažje pomagala na svet. Prav tako, bo s tem seznanjen tudi tvoj partner, ki te bo lažje podprl, če bo vedel, kaj potrebuješ.

V knjižici boš dobila napotke, kako ravnati v primeru, da ti odteče voda, kdaj v porodnišnico, kaj če se popadki prenehajo, kdaj je smiselno predreti plodove ovoje, kdaj dodati umetne popadke, v katerem primeru se poslužiti epiduralne analgezije ali drugih kemičnih blažilcev bolečine.

4. DOJENJE

Skoraj vsaka, mama si želi, da bi svojemu otroku lahko nudila najboljšo hrano – svoje mleko. Ko pa otroka pristavi in ni mleka, ali se otrok ne prisesa ali ne je aktivno, ampak samo spi, se sanje kmalu razblinijo. Noben ji ni prej povedal, da je dojenje veščina, ki se je morata v prvem mesecu učiti tako mama kot otrok. In, da za to, potrebujeta veliko podpore in nege iz strani okolice. V veliko pomoč ti bodo prave informacije o dojenju že pred porodom.

Z znanjem boš kot pri porodu, zmanjšala strahove in skrbi v zvezi z dojenjem. Naučila se boš, kaj je najpomembneje za uspešen začetek dojenja s tvoje strani in s strani otroka. Ni vedno vzrok za neuspeh samo na strani mame. Izvedela boš kaj so možni vzroki, pri otroku in kje poiskati pomoč. V knjižici si boš s pomočjo navodil izdelala podporni načrt za dojenje in tedne po porodu, ki ti bo v veliko oporo za manj stresne prve tedne.

KAKO POTEKA VADBA?

Online program mami s pluskom izvajam v zaprti Facebook skupini. Skupaj treniramo telo, krepimo Medenično dno, se pripravljamo s sproščanjem in vizualizacijami na porod.

Vse preko spleta, kjer si lahko za svoj vadbeni ali vizualizacijami prostor izbereš dnevno sobo ali sproščujoč travnik.

V skupini imam tudi doulo, Tito Tušar, za ekstra podporo in za vsa vaša vprašanja. Povabim še fiziterapevtko. Skupaj smo močnejše. 

Z vadbo Preprečiš bolečine v hrbtu in med lopaticami. Okrepiš trebušne in hrbtne mišice.

Razviješ pravilne gibalne vzorce. Poskrbiš za pravilno telesno držo.

♥️ Predvsem pa se naučiš vzeti čas zase in paziti nase … Že sedaj. In srčno se trudim, da vso znanje in ljubezen do sebe ohraniš tudi v obdobju po porodu.

Med seboj se podpiramo, motiviramo in izmenjujemo izkušnje, veliko se smejemo in včasih brcamo v ta zadnjo.

Če potrebuješ še kakšen nasvet za varno in gibalno živahno preživljanje nosečnosti, pa sem ti na voljo tako s strokovnim znanjem kot izkušnjami mame.

Prijava

Na online vadbo se prijaviš s klikom na spodnji gumb, ki te vodi v mojo spletno trgovino.

Po opravljenem nakupu boš prejela navodila za plačilo, po prejetem plačilu pa ti pošljem navodila za priključitev skupini.

Cena za udeležbo na spletni vadbi je 57 eur na mesec.

Veselim se najine skupne online vadbe!