katja kovač

katja
kovač

Več o meni

“GIBANJA NE MOREMO NADOMESTITI Z ZDRAVILI. GIBANJE PA JE LAHKO ZDRAVILO ZA MARSIKAJ!”
Sem Katja Kovač. Športnica po duši. Športnica zase. Od kar pomnim, sem iskala gibanje… Vedno sem rada tekla (tudi kot otrok in najstnica), nato sem igrala rokomet, vmes sem tudi plesala, hodila v hribe… In se vpisala na Fakulteto za šport prav zaradi ljubezni do športa. Tam sem se spoznala z vsemi športi, vendar sem izbrala športno rekreacijo kot osnovo za specializacijo.

V 90-ih letih je bila v vzponu aerobika z vsemi njenimi oblikami, pa fitnes vadba, tako da sem si v času študija pridobila razne nazive s področja skupinskih vadb in fitnesa. Vsa leta sem se rada udeleževala izobraževanj in seminarjev in prav na enem izmed teh sem se prvič srečala s pilatesom. Vadba me je v trenutku prevzela. Vaje so me fascinirale. Takoj sem začutila moč, globino in razsežnost vadbe in želela sem si več. Leta 2004 sem postala inštruktor začetne in nadaljevalne stopnje. Od takrat me pilates spremlja na vsakem koraku. “Zrasti, podaljšaj hrbtenico, trebuh noter, dvigni glavo, lopatice nazaj, prsa ven…”

Kasneje sem naredila še izpit za vadbo zdrave hrbtenice, predporodno in poporodno vadbo.

Pilates je pravi balzam in protiutež mojemu delu kot profesor športa v telovadnici, ki je zelo zahtevno, naporno, pestro in hrupno. V pilatesu najdem svoj mir. Se razgibam. Okrepim.
Nadiham in naberem novih moči.

Po uri pilatesa se človek počuti lahkotno in okrepljeno hkrati. Misli in glava se spočijejo. Napetosti v vratu, ramenskem obroču, med lopaticami in v hrbtu popustijo. Ženske, ki redno obiskujejo ure pilatesa, to občutijo, to povedo.

Pilates mi je zlezel pod kožo in sploh si ne predstavljam življenja brez te vadbe.