andreja gulič

Andreja
gulič

Več o meni

Sem Andreja Gulič, ustanoviteljica mamiplus vadb in m+centra. Sem aktivna in vedno zaposlena mama, ter osebni trener z željo pomagati okrepiti telo in verjeti vase vsem ženskam v različnih obdobjih življenja od nosečnosti do starosti.

Sem športnica od kar pomnim, telovadnice in gozdovi so me vedno vlekli v gibanje in spoznavanje sebe, ter svojih mej. Igrala sem 13 let košarko s srcem in glavo, ter s petnajstimi leti stopila na pot kot trener mlajših selekcij košarkaric in že tam vzljubila prenašanje svoje strasti do gibanja na mlajše generacije.

V srednji šoli, sem se zaljubila še v plavanje, na univerzi v atletiko in gimnastiko, nato v skupinske vadbe in vsako želela obvladati, ter naredila tudi vse izpite za trenerje.

Izhajam iz športne družine, trenerja in srčne mame, ter krasnega brata (trener, igralec, sodnik).

Ja iz družine kjer je bil zdrav duh v zdravem telesu, s polnim trebuščkom vedno prioriteta. Še danes, se radi družimo na tekmah ali za polno mizo dobrot ja obožujem hrano in mamine recepte.

S porodom prve hčerke, pa se je vse malce spremenilo. Jaz sem se spremenila. S krasno nosečnostjo, je prišel ekspresno hiter naraven porod. Po njem več komplikacij.

Najbolj pa me je motil kot večino vas, moj trebuh. Ni bil več isti. Še več mesecev po porodu je ostajal velik.

Na žalost, mi ni nihče znal povedati več, kot to, da je to normalno po porodu. Da sem sedaj mama, kar pomeni, da je konec mojih ekstremnih treningov.

Nihče mi ni povedal da je ok, da nisem več tako energična, da je ok, da ne zmorem vsega sama, da je ok če spim z otrokom, da sem ok in da sem taka dovolj.

Zato sem naredila tisto, kar sem znala najbolje. Začela trenirat. Narobe. Prehitro. Preintenzivno. S tisočimi poskoki, double undersi in trebušnjaki, z skupino aerobike…dokler nisem končala treninga mokra do kolen.

Sem komu to povedala?

Nisem. Sram me je bilo.

Sem pa začela brat in se učit, zakaj je do teka prišlo. Začela sem spremljat razna izobraževanja, domača in tuja, si kupovala knjige, tečaje, sprobala in menjala več osebnih trenerjev, fizioterapevtov in manualnih terapevtov, bila celo pri psihologu, da mi pove da se lahko tako počutim (ženske pač) in končno naredila dve mednarodni licenci za osebne trenerje.

Naštudirala svoje telo.

Ugotovila, da imam poleg nehotenega uhajanja urina tudi popkovno kilo in 4,5 prsta razmaka preme trebušne mišice, diastaze.

Začela o tem govorit in popolnoma spremenila način treninga vsem, ki sem jih trenirala, poleg učiteljskega poklica in materinstva.

Po drugem porodu, ki je bil sicer s carskim rezom zaključen, spoznala še drugo plat poporodne zgodbe. In končno začela poslušat in razumet sebe. V drugo sem uspela. Ponosna nase.

Hvaležna, za izkušnje ki mi jih je materistvo prineslo, in hvaležna svojemu ginekologu, ki me je vzpodbudil, da naj končno razmislim o tem, da bi pomagala tudi drugim mamam nazaj do svoje samozavesti in osebne moči, do zadovoljstva med nosečnostjo in po porodu.
Prav je imel. To me je res tako obsedlo, da sem lahko samo še to razmišljala. Kako trenirat boljše, varneje in bolj ljubeče, nežno do sebe.

Mislim, da sem šele v času materinstva spoznala kaj je tista prava ljubezen. Do sebe, do partnerja, svojih otrok, svojega telesa, svojega časa in spoznala da je strast do poporodne obnove prerasla v hobi, zato sem se odločila za svoj osebni center, m+center.

Moje sanje, so se spremenile v cilj pomagati, podpirati in predvsem slišati ženske. Vsaka od nas ima svojo zgodbo o nosečnosti in težavah, svojo zgodbo o poporodnem obdobju, materinstvu in v zrelem obdobju. Vse smo različne, na zunaj in navznoter. Zato ni enega pravilnega recepta ampak jih več.

Zato vadimo iskreno in zelo glasno včasih, v malih skupinah do 6 vadečih, lahko tudi z dojenčki ali si podarimo čas zase, ter vadimo same in sproščeno ustvarjamo lepše dneve z malimi koraki do srečnega materinstva.

Lep trebušček, samozavestno življenje in krasna postava pa so naša nagrada za vztrajnost.

Saj veste, jaz, zame, moje – življenje
Mame smo zakon, to vedo vsi…..le same do sebe smo preveč stroge.

Objem
Andreja

e-pošta

andreja@mamiplus.si

telefon

031758100